Innováció

Az ASP az elmúlt évek tapasztalatai alapján produkcióról produkcióra igyekszik a leghatékonyabb technológiákkal és technikákkal megoldani a filmgyártás ma és holnap felmerülő problémáit.

Gyakran tapasztaljuk, hogy a gyártás során felmerülő munkafolyamatok nem kapják meg a megfelelő szakmai támogatást a biztosított eszközök terén és itt elsősorban az információtechnológia feldolgozásra gondolunk. Tapasztalataink szerint ahány ország és terület az iparágon belül, annyi egyedi és eseti megoldással kell dolgozni, legyen szó költségvetések egyeztetéséről, ütemezésről mint két alapvető gyártási feladat. De számunkra ide tartozik a helyszínen található informatika hatékonysága is, melyben a piacvezető gyártók a legtöbb megoldást szállítják egyesével, de együttműködés és koherencia a területek között nem mindig tapasztalható.

Fenti okokból kifolyólag az ASP-ben igyekszünk előremutató megoldásokat alkalmazni. Ezért szakmai támogatással és a filmgyártás folyamatának megfelelő értelmezésével igyekeztünk az elmúlt években támogatni egy jó irányba és jó területre fókuszáló projektet. Együttműködésünk a visszjelzések szerint nagyban segítette a specifikálást és a fejlesztés során a szakmai végrehajtást.

A projekt állapotát az első verziók létrejöttét követően nem tudtuk sajnos szorosan követni, mert a 2020-2021 években tomboló COVID-19 járvány nagyban megnehezítette a filmgyártás talpon maradását így nekünk erőforrásainkat máshogy kellett csoportosítanunk. De a projektben való együttműködésünkre büszkén tekintünk vissza és várjuk a piaci együttműködés további lehetőségeit.

Szakmai támogatott projektünk adatait és együttműködésünk eredményességét az alábbi megjelenésekkel tudjuk prezentálni. További információkért forduljanak bizalommal a projekt fenntartója, a Certamen Kft. felé.

Projektet kivitelező partnerünk: Certamen Kft.
Pályázati azonosító: GINOP-2.1.7-15-2016-01222
Partnerünk weboldala és pályázati információk
Eredményességüket érintő szakmai publikációs anyag: elérhető itt
Szakmai előadás az alábbi konferencia programban volt látható: Konferencia link, előadó: Sipka Bálint, előadás anyaga